Helaas kun je niet niet altijd met je hoofd in de bergen zitten. Er zullen momenten zijn dat je thuis bent en terugverlangt naar de bergen en het bergwandelen. Voor deze momenten zijn bergboeken de ideale uitkomst. Waan je vanuit huis toch in de Alpen, Himalaya, of de Andes. Dit keer: Beyond Possible van Nimsdai Purja.

Nimsdai Purja - Beyond Possible

Hoe ver kun je gaan als mens, wat zijn onze limieten? Wat is er mogelijk als je ergens echt in gelooft? Heb je wel eens echt al je zinnen op een uitdagend doel gezet en was je bereid om grote offers te brengen om dat doel te bereiken? Volgens Nimsdai Purja heeft het allemaal met je mindset te maken en hebben we allemaal de kracht in ons om het onmogelijke na te streven. In Beyond Possible neemt Nimsdai je mee op zijn avontuurlijke reis naar het dak van de wereld: Project Possible. Ik heb zijn boek gelezen omdat ik met belangstelling zijn project heb gevolgd via Instagram en op deze manier kan leren van zijn motivaties en plan van aanpak om te bereiken wat hij wil. En natuurlijk omdat ik niet vies ben van spannende expeditieavonturen en me daarmee toch een beetje in de bergen waan.

Dromen van hoge bergen

Iedereen krijgt wel eens te horen; ‘dat gaat je nooit lukken’! Voor de meeste mensen werkt dat demotiverend, maar niet voor Nimsdai. Niemand bepaald wat hij wel of niet kan. Als jonge Nepalese man zet hij alles op alles om bij de Gurkha’s te komen, een Nepalese elite-eenheid waarvoor hij tot uiterste moet gaan. Midden in de nacht zet hij wekkers om enorme afstanden te lopen met stenen op zijn hoofd terwijl de rest ligt te pitten. Hoever durf je te gaan om je doelen te bereiken?

Veel later, in Groot-Brittanie, krijgt Nimsdai het op zijn heupen. Afkomstig uit Nepal, maar nooit Mount Everest beklommen? Hij onderzoekt zijn motivaties om een gigantisch project op te zetten dat niemand ooit heeft gedaan. Op een cruciaal moment in zijn leven neemt hij beslissingen die door velen afgedaan worden als onverstandig, zelfs binnen zijn familie. Mikken op het allerhoogste zal altijd offers van je vragen. Hoe diep durf je te gaan om te bereiken wat je wilt?

Project Possible

Als liefhebber van bergen ben je mogelijk met Project Possible in aanraking gekomen via Instagram of de website van Nimsdai Purja. Het is een fantastisch beschreven avonturenboek met niet alleen geweldige expeditieverhalen over de Himalaya. Het is tegelijkertijd ook een getuigenis van wat mogelijk is als je echt wilt! Tegenslag op tegenslag moest Nimsdai Purja overwinnen, maar nooit had hij een excuus. Altijd een plan. Je doet er goed aan om niet alleen te genieten van de avonturen in dit boek, maar met een potlood ook de levenslessen mee te schrijven op een blocnote omdat ze je gaan helpen om ook van jouw stoutste dromen realiteit te maken!

Koop hier Beyond Possible van Nimsdai Purja!

Of ga voor duurzaam en koop de e-book versie van Beyond Possible van Nimsdai Purja.

Boek review: Touching the void van Joe Simpson

Een golf van pijn en misselijkheid schiet er door je heen op het moment dat je voelt en leest hoe...

Verder lezen

Boek review: De weg naar de Alpamayo van Ignace Bral

Ignace Bral verlegt keer op keer zijn grenzen. Van de Belgische ardennen tot aan aan trektochten ...

Verder lezen

Boek review: Beyond Possible van Nimsdai Purja

Beyond Possible laat zien dat alles mogelijk is, als je maar gelooft. Nimsdai Purja neemt je mee ...

Verder lezen